13/01/2020

מעונות סטודנטים

24 מבני מעונות סטודנטים נבנים ברחבי הארץ, המעונות יכילו כ- 10,000 מיטות לסטודנטים

  • מל”ג וות”ת בשיתוף משרד האוצר ודירה להשכיר תקצבו את בניית המעונות.
  • חלק מהמבנים כבר אוכלסו, אחרים נמצאים בשלבי בנייה
  • בשנים הקרובות תתוקצב בנייתם של מעונות נוספים

 פרויקט המעונות יצא לדרך בשנת 2012, בעקבות יישום המלצות ועדת טרכטנברג במטרה להקל על הנטל הכלכלי של הסטודנטים ולהוזיל את שוק הדיור. היקף התקצוב נעמד בכ- 300 מיליון שקלים, כאשר על פי הערכות המעונות צפויים לחסוך לסטודנטים מאות שקלים בחודש ואלפי שקלים בכל שנה. במרבית המקרים המעונות נבנים בסמיכות למוסד האקדמי.

שר החינוך ויו”ר המל”ג, נפתלי בנט: “הבטחנו שנקל על הנטל הכלכלי של הסטודנטים ואנחנו מקיימים. המעונות החדשים יחסכו לסטודנטים מאות שקלים בחודש ואלפי שקלים בכל שנה. התפקיד שלנו הוא להנגיש את ההשכלה הגבוהה לסטודנטים בכל ארץ, גם בתל אביב וראשון לציון ובעיקר בפריפריה בישובים כמו: קצרין ובאר שבע”.

יו”ר ות”ת, פרופ’ יפה זילברשץ“בחמש השנים האחרונות אנו עדים לתנופה אדירה בתחום מעונות סטודנטים, שבאה לידי ביטוי בהקצאה תקציבית חסרת תקדים של  300 מיליון שקלים. האתגר בהנגשת ההשכלה הגבוהה הוא לא רק אקדמי, אלא גם כלכלי, וכדי שסטודנט יוכל להגיע להישגים בלימודים מחובתנו להעניק לו מעטפת כלכלית רחבה שתאפשר לו להתפנות ללימודים בראש שקט”.

שר האוצר, משה כחלון“הוצאת פרויקט המעונות אל הפועל וסבסוד אלפי מיטות לסטודנטים ברחבי הארץ יאפשרו לסטודנטים רבים ללמוד בראש שקט ולהצליח בלימודים עם מגורים במחיר הוגן. פתרונות דיור לסטודנטים הם חלק בלתי נפרד מפתרון משבר הדיור ומאמצי משרד האוצר לסייע לאוכלוסיית  הצעירים בשנים הקשות שלהם. הקמת המעונות תסייע להגדלת היצע הדיור במרכז  ובפריפריה ותיתן מענה לאלפי סטודנטים בכל רחבי הארץ”.

מנכ”ל דירה להשכיר, עוזי לוי, אמר כי “במסגרת הקול הקורא שפורסם, לראשונה יינתן סיוע כספי גם לרשויות מקומיות המתחייבות להקים מעונות בתחומן, לצד סיוע כספי למוסדות אקדמיים. הסיוע הכספי מבטא מענה חברתי ראוי  גם לאזורי הפריפריה וגם לאזורי הביקוש,  על מנת לאפשר הקמת מעונות סטודנטים בכל הארץ. אני משוכנע כי המהלך הזה ייתן מענה משלים נוסף ופתרון מיטבי לצעירים ולסטודנטים בשוק הדיור”.

עד כה תוקצבה בנייתם של 24 מבנים, שצפויים להכיל כ- 10,000 מיטות לסטודנטים. על פי התכנון מעונות הסטודנטים יתפרסו על אזורים שונים ברחבי הארץ: מבאר שבע בדרום, דרך מרכז הארץ – רחובות, ראשון לציון ותל אביב, ירושלים ואריאל ובצפון חיפה, גליל מערבי, צפת וקצרין. מדובר בשיתוף פעולה של מל”ג וות”ת יחד עם משרד האוצר ודירה להשכיר.

יודגש כי התקציבים כבר הוקצו לטובת הפרויקטים, ויועברו לגורמים הרלוונטיים בהתאם לביצוע בפועל של הפרויקטחלק מהמעונות כבר אוכלסו בסטודנטים, ואחרים נמצאים בשלבים שונים של אישורי בנייה.

מפת המעונות” כוללת סטודנטים הלומדים באוניברסיטאות ומכללות כאשר ההחלטה על התקצוב המיטות כללה בין היתר את אופי המוסד האקדמי, גודלו והצרכים השונים של הסטודנטים.

  • אוניברסיטאות מחקר: הוספת מעל 5,000 פתרונות דיור

אוניברסיטת תל אביב (מעל 1,000 מיטות), אוניברסיטת בן גוריון ( מעל 1,000 מיטות), אוניברסיטת בר אילן (מעל 1,000 מיטות), הטכניון (כ- 800 מיטות), אוניברסיטת אריאל (כ- 500  מיטות), ומכון ויצמן (כ-120 מיטות).

  • מכללות: הוספת כ-3,000 פתרונות דיור

המכללה האקדמית ת”א –יפו (450 מיטות), מכללת שנקר (כ-300 מיטות), מכללת רופין (כ-300 מיטות), המכללה להנדסה ירושלים (כ-400 מיטות), המכללה האקדמית תל-חי (כ-100 מיטות), המכללה האקדמית צפת (כ- 300 מיטות), המכללה האקדמית גליל מערבי (כ- 200 מיטות), מכללת אחווה (250 מיטות), מכללת ספיר (250 מיטות), המכון הטכנולוגי HIT בחולון (כ- 400 מיטות) ומכון לב (כ- 300 מיטות).

  • רשויות מקומיות: במטרה להרחיב את היצע פתרונות הדיור ות”ת ומשרד האוצר פעלו יחד עם דירה להשכיר לאפשר פנייה לשיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים נוספים ורשויות מקומיות.

קצרין (300 מיטות), נתניה (220 מיטות), ראשון לציון (כ- 450 מיטות) וגבעת שמואל (כ-300 מיטות).