18/10/2017

לקט נתונים לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית תשע"ח

 

שנת הלימודים האקדמית תשע"ח נפתחה ב-62 המוסדות להשכלה גבוהה: 8 אוניברסיטאות מחקר, האוניברסיטה הפתוחה, 20 מכללות אקדמיות מתוקצבות, 12 מכללות חוץ תקציביות ו-21 מכללות אקדמיות לחינוך.

כ-309,530 סטודנטים לומדים השנה לקראת תואר אקדמי בכל המוסדות הנ"ל (כולל המסלולים האקדמיים באחריות אוניברסיטאית ובאוניברסיטה הפתוחה).

שר החינוך ויו"ר המל"ג נפתלי בנט: "אני מאחל לכל הסטודנטים בישראל שנה אקדמית מלאת אתגרים והגשמה עצמית. אנחנו מבטיחים לתת לכם את הכלים הטובים ביותר להצלחה והתפקיד שלכם הוא לעבוד קשה להיות יצירתיים ולהיות מובילים במחקר, בקהילה ובהמשך גם בתעשייה.

השנה אנחנו נשים דגש מיוחד על חיזוק מסלולי ההיי-טק. המחסור במהנדסים ובוגרי מדעי המחשב בישראל היא בעיה כרונית ואסטרטגית, ואנו נחושים לפתור אותה. כמעט והכפלנו את מספר בוגרי 5 יחידות מתמטיקה ועכשיו נעשה אותו הדבר באוניברסיטאות ובהשכלה הגבוהה. זה חיוני למדינה, להייטק ולעתיד לסטודנטים".

 

יו"ר ות"ת פרופ' יפה זילברשץ: "תשע"ח היא השנה השנייה ליישום התכנית הרב שנתית במערכת ההשכלה הגבוהה, הכוללת תוספות הדרגתיות של כ- 7 מיליארד שקלים. במסגרת התכנית הרב שנתית חל גידול ניכר בתקציבים של מוסדות הלימוד וקרנות המחקר. אנחנו נגדיל את ההשקעות במסלולי ההיי-טק ומדעי הרוח, נקדם את נושא החדשנות בהוראה, הבינלאומיות בהשכלה הגבוהה, וכן נאפשר ליותר סטודנטים המתגוררים בפריפריה להשתלב במצוינות האקדמית של ישראל".

 

עיקרי התכנית הרב שנתית:

  1. חיזוק תשתיות המחקר – תוספת הדרגתית של כ-2 מיליארד שקלים
  2. שילוב אוכלוסיות ייחודיות – תוספת הדרגתית של 1.2 מיליארד שקלים ובכלל זה: ערבים, חרדים, יוצאי אתיופיה ותושבי הפריפריה.
  3. היי- טק – תוספת הדרגתית של 700 מיליון שקלים למקצועות ההיי-טק
  4. חיזוק הבינלאומיות – תוספת הדרגתית של 300 מיליון שקלים
  5. חדשנות בהוראה – תוספת הדרגתית של 120 מיליון שקלים